Vroeger zag ik altijd op tv dat de amerikanen vaak mac & cheese eten. Oftewel een ovenschotel van macaroni en kaas. De bedoeling is dus dat je verschillende kazen smelt met boter en hier dan een sausje van maakt, paneermeel erover en in de oven. Nu heb ik dus gemerkt dat ik dit toch niet kazig genoeg vond, i love my cheese :) Dus bedacht ik dat ik dus net zo goed kaassaus kan gebruiken, makkelijker en lekkerder. Mijn originele recept is wat aangepast naar eigen smaak en dit is wat ik eet als ik bijvoorbeeld ongesteld ben en niet op m'n calorieen let. Happy food!! Voor vele van jullie waarschijnlijk niet lekker maar hou je van pasta en kaas probeer dit zeker!! Je zult me haten als je verslaafd bent net als mij ;) Anyway het recept voor de liefhebbers.

Picture
ja het smaakt zoals het eruit ziet, calorierijk :)
- 75 g macaroni (ongekookt)
- 100 g magere varkensreepjes
- 1 heel zakje kaassaus van knorr
- theelepel geperste knoflook
- scheut maggi
- veel zwarte peper
- handje geraspte kaas voor pasta (van de AH)
- handje geraspte echte cheddar kaas, dus niet die plakjes maar de harde soort  (als je geen rasp hebt kun je het ook in kleine stukjes snijden, het smelt tenslotte toch)


De bereiding: Kook de macaroni volgens verpakking, als deze staat te koken kun je de varkensreepjes bruin bakken in croma.

kaassaus vast mengen met water anders krijg je klonten, er staat geloof ik 250 ml op. Je kunt beter beginnen met 200 ml aangezien deze sausen snel echt te dun zijn en er komt nog wat vocht van je macaroni af. Kaassaus bij de varkensreepjes doen.

Knoflook, maggi en zwarte peper aan toevoegen. Als de macaroni klaar is afgieten en bij de saus doen en als deze te dik is kun je nog wat water toevoegen.

Dit alles in een ovenschaal of bakje doen. De kaas erover heen en 5 minuten onder de grill. Je wilt niet dat de kaas te krokant wordt er moeten uiteraard slierten ontstaan als je een hap neemt ;)
7/29/2009 09:53:42 pm

gelukkig ben ik niet zo'n macaronifan haha, maar geen nood, ik heb zelf ook genoeg zo'n caloriebommaaltijden ;)

ReplyLeave a Reply.