De laatste maanden heb ik dit stappenplan volgehouden. Ik doe dit zo'n 1 x per week. Tussendoor lak ik mijn nagels vaker maar dan doe ik geen badje enzo. Ik heb echt het idee dat de producten van nailtek geholpen hebben bij het 'peelen' van mijn nagels (bovenste laagje dat los laat) en ze beginnen beetje bij beetje sterker te worden, ik heb namelijk het type nagel dat je in kunt drukken. Laten we beginnen!

Picture
Verwijder alle resten nagellak die nog op je nagels zitten van de vorige lak beurt, ik gebruik een nagellakremover met aceton, dit is slechter voor je nagels als zonder maar het gaat er een stuk makkelijker vanaf dan die zonder aceton.
Picture
Tijd om te vijlen. Ik probeer zo min mogenlijk van de lengte af te halen want ze groeien nou eenmaal niet zo snel. Het is toch een slim idee om het te doen want het maakt je nagels sterker en ze zullen minder snel scheuren. Vijl 1 richting uit, niet zagen dus. Als ik toch eens zo'n dubbele nagel heb probeer is deze zachtjes weg te vijlen van het oppervlak met zo'n 4 kanten polijstvijl. Je nagel wordt er weliswaar dunner van maar anders scheurt die laag verder af.
Picture
Picture
Breng een goede laag aan van Hema's repair & grow  stimulator. Dit is een soort gel die in je nagel trekt na een tijdje en het moet dus helpen om je nagel sneller te laten gaan groeien. Of het helpt? geen idee eerlijk gezegd maar kwaad kan het nooit. Hierna breng je ook een laagje Cuticle Lemon Oil aan op je nagel riemen. Ook van de hema. Laat dit zo'n 5 minuten intrekken en masseer het dan in de nagel en nagelriemen. Ronddraaiende beweging met een lichte druk.
Picture
Picture
Picture
Nu is het tijd om het nagelbadje klaar te maken. Ik gebruik een stuk verkruimelde bubble bar met voor extra hydratatie een scheut babie olie. Uitraard kun je ook gewoon badschuim gebruiken. Kraan op volle kracht open en warm water erbij doen.... BUBBELSSS Dit is je relax momentje dus steek wat kaarsen aan en doe vooral gewoon niks. Beetje met je handen spelen in het sop werkt erg rustgevend.
Picture
Na 10 minuten geef ik mijn hand een scrubbeurt. Ik gebruik hiervoor een gewone lichaamsscrub, deze is van lady mucks in de geur kiwi lime dacht ik en helaas bijna op. De scrub is op basis van suiker in olie (zout kan wel maar prikt als je wondjes hebt want vaak zo is op je handen) Doe gewoon net alsof je je handen er mee wast alleen wat langer. Daarna afspoelen en afdrogen.
Picture
Breng je favo handcreme aan en geef jezelf een kleine massage. Even in laten trekken en dan vluchtig met een watje met remover over je nagels gaan. Dit verwijderd alles, handcreme en olieen want  iets vettigs zorgt ervoor dat je lakje zo niet goed kan hechten.
Picture
Picture
Ik begin met Foundation II van NailTek, deze is bedoel om je nagels te voorzien van een glad oppervlak. Hij droogt ook mat op, net alsof je niets op hebt.
Picture
Picture
Dan een laagje Intensive therapy II van nailtek. deze zorgt ervoor dat m'n nagels niet peelen :)
Picture
Picture
Tijd voor kleur!! Ik heb gekozen voor OPI banana bandanna, een licht geel creme kleur. 1 laagje laten drogen dan het 2e laagje aanbrengen, deze laat ik niet helemaal drogen en dan doe ik een redelijk dikke laag van nailtek's quiken op. Als het goed is moet deze nu beter aan het 2e laagje hechten en onstaat er een stevige laag op je nagels. Dit is een topcoat die je nagels super snel laat drogen!
Picture
Klaar!! Ik hoop dat iemand er wat aan heeft gehad. Dit is mijn manier en ik zeg niet dat dit werkt voor iedereen maar voor mij doet dat het wel. Daarom wou ik het even delen!
7/29/2009 09:57:54 pm

Ik heb ook zulke flutnagels, en iets van nailtek besteld, maar had beter dat tegen het peelen gekocht denk ik :')

Reply
Lott
4/6/2011 02:25:03 am

Hoi,

Ik vroeg me af waar je die Nail Tek intensive gekocht hebt?
Heb die nog nergens zien staan...

x
Lott

Reply
Jet
12/10/2011 10:27:32 am

Hallo,

Ik heb een vraag over de hema grow simulator, deze heb ik onlangs ook aanschaft. als de lak in je nagels is getrokken, kun je er dan overheen lakken? Of heeft dat gevolgen op de werking van het lakje?
Zou je je antwoord naar [email protected] willen sturen, ik zal dat erg op prijs stellen.

groetjes jet

ReplyLeave a Reply.