Picture

Onlangs kwam ik via google terecht bij het merk balm balm, ik kon hierover eigenlijk heel weinig vinden qua reviews enzo dus besloot het zelf maar eens te proberen.

Zal eerst even een korte intro geven over het merk, eigenlijk is het een bedrijf dat producten maakt die alleen 100% natuurlijke ingredienten bevatten. Heel veel bedrijven claimen dat hun producten natuurlijk zijn maar dit is vaak niet 100%, volgens mij mag je als je product meer dan zoveel procent natuurlijke ingredienten bevat het natuurlijk noemen. Een beetje misleidend dus.

Het aanbod van balm balm bestaat voornamelijk uit balsems die je overal voor kunt gebruiken, omdat ze natuurlijk zijn. Als je bijvoorbeeld een lipbalm koopt kun je deze prima op de rest van je lichaam gebruiken, alles is natuurlijk en je kunt je er van top tot teen mee insmeren. In feite kun je dus de voetbalsem als oogcreme gebruiken al is dat best een raar idee. Het verschil tussen de producten is dat de textuur anders is, dit veranderen ze door de hoeveelheden olieen te veranderen. Een lippenbalsem hoort dus wat vetter en harder te zijn als een face balm.

Later hebben ze ook nog pure parfum aan het assortiment toegevoegd en een bath & body oil.

Ik heb de face en de lipbalm getest van het merk en ik was echt tevreden!

Picture
Ik zal beginnen me de lipbalm, ik heb trouwens allebei de producten in de variant rose geranium gekozen omdat ik een erg droge huid heb en rozenwater bekent staat om te hydrateren. De verpakking is echt super schattig, een klein rond potje met roze letters en verpakt in een roze doosje. Er zit 7 ml in het potje wat volgens mij best weinig is. Ik smeer er tenminste redelijk snel doorheen! klein minpuntje dus omdat ik niet even snel een nieuwe kan halen (wordt niet verkocht in nl zover ik weet) De geur is even wennen, het is niet vies maar vergeleken met al die chemische geproduceerde parfums die in de meeste producten zitten is dit een beetje muffig. Je went er wel aan hoor, na zo'n week begin ik het zelfs lekker te vinden.

Balm Balm zegt dat lipbalm het enige verzorgingsproduct is wat je niet kan helpen om in te slikken. De meeste lipbalms bevatten petroleum wat eigenlijk minerale olie is en dit is eigenlijk helemaal niet goed voor je om binnen te krijgen. Ook zeggen ze dat deze petroleum balms weinig voor je lippen doen aangezien ze een laagje over je lippen leggen daarintegen trekt balm balm lipbalm echt in je lippen en voed ze. Er is ook een geurloze lipbalm waaraan je zelf natuurlijke geurolie kunt toevoegen, gewoon even in de magnetron, wat olie erbij en de koelkast in. Super leuk! Zo kun je bijvoorbeeld eucalyptus toevoegen voor als je verkouden bent!

De textuur is wel appart, een beetje korrelig. Dit is normaal volgens balm balm. Het ziet er mat uit in het potje maar zodra je het uitwrijft ontstaat er een soort vettige olie substantie, echt heel fijn!

Picture
Picture
Picture
Ook heb ik de facebalm van in de geur rose geranium geprobeert. Deze is qua textuur een stuk dunner dan de lipbalm. Zelfde geur! En ik ben echt fan van deze creme! Ik gebruik hem als nachtcreme en als ik wakker wordt is mijn huidje echt super zacht! Jammer is dat er maar 30 ml in het tubetje zit en die waarschijnlijk echt heel snel leeg is! Dit zou een mooi maatje zijn om in je tas te hebben, ze hebben helaas geen grotere verpakking. Hij is wel te vettig om als dagcreme te gebruiken aangezien het niet zo snel intrekt als een creme of fluide (dit is eigenlijk een mix van olieen zonder chemische toevoegingen) en ik denk dat hij voor vettige huiden ook geen succes is. Als je het uit de tube knijpt is het net vaseline maar je moet het gewoon even opwarmen tussen je vingers om een soort van olie te krijgen, ook erg lekker om je gezicht mee te masseren!

Picture
Picture
Picture
Al met al ben ik echt super blij met deze producten en ga zeker nog eens wat bestellen! Ik heb ze bij lovelula.com besteld en ze waren helemaal niet duur!Leave a Reply.