Picture
Dit recept is ook heerlijk met kippenbouten in plaats van kipfilet en het lekkerst geserveerd met Bouillon krieltje. Helaas niet in huis.
Ingredienten (2 personen) :
2 Kipfilets
1 bakje gesneden kastanje champignons
2 uien
2 knoflook tenen
500 ml rode wijn
half blik tomaten blokjes
verse tijm
verse peterselie
zwarte peper
paprika poeder
maggi
tabasco
1 rundvlees bouillon blokje
Bereiding:

Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met paprika poeder bak ze daarna bruin in een stukje croma en een scheut olie (dan verbrand de boter niet) Als de kip gaar is kunnen de gesneden uien ringen erbij en de champignons. Voeg hierna de geperste knoflook toe Bak dit even door en doe er een paar scheuten maggi bij.

Blus het geheel af met de wijn. Laat het prutje op hoog vuur koken zodat de saus wat indikt. Hierna kan het halve blik tomaten blokjes erbij en het bouillon blokje. Ook kun je nu naar smaak de peper toe voegen. Gooi er wat takjes tijm op en laat dit mengels een hele tijd op het laagste vuur op staan. Na 1,5 uur is het lekker ingetrokken en ziet de kip er donker uit. Bijna zoals rundvlees.

Als laatste doe je er naar smaak wat tabasco bij om het gerecht wat meer pit te geven. Strooi er wat verse peterselie over heen voor een lekkere kruidige smaak.

Eet smakelijk!
Picture
4/13/2010 07:33:58 am

JUMMIE!!! :)

Reply
4/13/2010 11:24:54 am

en ik hàd al honger! :P

Reply
4/13/2010 02:01:55 pm

Oh dit klinkt goed! Deze week ga ik hier in ieder geval een variant op maken (want ik heb niet alles in huis).

Reply
4/13/2010 06:30:28 pm

Zo iets maak ik ook wel eens, jam jam!
Die laatste foto :P

Reply
RemonG
6/29/2013 01:01:41 am

Optie:Als je in het recept de kip klaar hebt, haal hem er even uit.
Vervang de ui voor 5 charlotes, bak een pakje magere spekreepjes in het vocht, voeg de ui toe en bak aan. Dan knoflook en even 2 bakken. Dan kastanjechampignons en ook 3 verse penen in kleine schijfjes. 3 minuten doorroeren, dan kip erbij en de rest vh recept doen. Net even meer

ReplyLeave a Reply.